NGO Marathon u saradnji sa investicijskom kompanijom XYLLION iz Sarajeva organizuje prvu utrku “Najbržih 5K u regiji” koja će se održati 22. maja na olimpijskoj planini Trebević. Ova jedinstvena utrka, koja ima za cilj promovisati zdrave navike i kvalitetan životni standard, bit će prilika za druženje na svježem zraku uz sjajnu zabavu sa fantastičnim panoramskim pogledom na Sarajevu nakon trke. 

Tim povodom danas je u tehnološkom centru Greenpark na Trebeviću potpisan Ugovor o partnerstvu između Udruženja Marathon, organizatora trke i investicijske kompanije XYLLION, kao generalnog sponzora. Ugovor o saradnji su potpisali Goran Ćorić, direktor NGO Marathon i Berin Alagić, direktor investicijske kompanije XYLLION, vlasnika projekta ROOF GARDENS na Trebeviću.

“Osnovni cilj ovog društveno odgovornog projekta je doprinos izgradnji zdravijeg i aktivnijeg okruženja, a utrka će biti odlična prilika za napredne trkače da testiraju brzinu kao i za trkače početnike da pokušaju ostvariti izazov istrčavanja distance od 5 kilometara”, izjavili su iz Udruženja. 

Najbržih 5K u regiji ROOF GARDENS by XYLLION je sportski i društveno odgovorni događaj koji će se na veliku radost svih BiH trkača i trkačica održati po prvi put na Trebeviću te na ovaj način i zvanično otvoriti proljetnu trkačku sezonu u Sarajevu. 

“Vizija ROOF GARDENS je upravo promocija životnog standarda koji u fokus stavlja zdravlje i prirodu, te Trebević kao vječiti izvor energije i zdravlja, zbog čega smo upravo ovu olimpijsku  planinu izabrali za lokaciju našeg jedinstvenog projekta. Zadovoljstvo nam je što upravo danas započinjemo zajedničku priču sa NGO Marathonom i što ćemo u narednom periodu koračati ka cilju promocije Trebevića i svega što on nudi”, poručio je Berin Alagić, direktor investicijske kompanije XYLLION. 

Tradicionalna proljetna trka u sklopu koje će biti organizovan i Family Run zamišljena je kao mjesto okupljanja rekretivaca i zaljubljenika u prirodu. U cilju podizanja svijesti o zdravoj planeti, dio opreme i trkačkih rekvizita poput pehara i medalja ove godine bit će napravljeni od recikliranih ili prirodnih materijala.

Najavljena trka je specifična po mnogo čemu, ali njena glavna karakteristika svakako jeste ruta jer će za mnoge trkače i rekreativce ovo biti prva prilika da testiraju svoju brzinu i okušaju se u trčanju nizbrdo.

Prijavu možete izvršiti putem linka.