Danas su okončani radovi na rekonstrukciji ceste koja vodi do Trebevića, a 3,6 kilometara je dobilo novi asfalt.

Otvoranju su, pored načelnika Općtine Istočni Stari Grad Boje Gašanovića, prisustvovali ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i Adnan Mujan, predstavnik kompanije “Demus”, koja je izvodila radove.

Gašanović izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa Ministarstvom saobraćaja KS, koje je pružilo podršku ovom projektu.

“Ozvaničili smo završetak radova na izuzetno važnom projektu izgradnje saobraćajne infrastrukture u opštini Istočni Stari Grad. Saradnjom sa kantonalnim ministarstvom uspjeli smo da izvršimo rekonstrukciju i rehabilitaciju saobraćajnice koja je žila kucavica razvoja turizma u našoj opštini. Siguran sam da će posjetioci i turisti koju dolaze da uživaju na olimpijskoj planini sada biti zadovoljni, a nama je ovaj projekt pokazao da udruženim snagama možemo praviti značajne korake za dobrobit svih nas”, rekao je Gašanović.

(Foto: Vlada KS)
(Foto: Vlada KS)

Ovom prilikom, on je ministru Šteti uručio priznanje u znak zahvalnosti za izuzetnu i uspješnu saradnju.

“Ponosni smo što je ovaj projekt završen prije roka i što se, tokom izvođenja radova, saobraćaj nije obustavljao. Ovo je najveći i jedan od značajnijih međuentitetskih projekata, čije će benefite osjetiti svi posjetioci Trebevića. Ponosni smo i zahvalni što smo bili dio ovog projekta”, istakao je Mujan, predstavnik kompanije “Demus”, koja je izvodila radove.

Vlada Kantona Sarajevo je podržala obnovu ove ceste koja je od važnosti za sve građane našeg kantona.

(Foto: Vlada KS)
(Foto: Vlada KS)

“Građani Sarajeva svakodnevno posjećuju Trebević i ovaj projekt je od velikog značaja za naše građane kojima će biti olakšan pristup ovoj olimpijskoj planini. Zadovoljan sam saradnjom sa Opštinom Istočni Stari Grad i ovo je dokaz da se saradnjom sa različitim nivoima vlasti može unaprijediti infrastruktura, a građanima omogućiti ono što zaslužuju”, istakao je ministar Šteta.

Cesta do Trebevića obnovljena je u dužini od 3,6 kilometra.

Izvor: Klix.ba