IT kompanija Symphony je od nedavno pronašla svoj novi dom na planini Trebević te otvorila tehnološki centar sa brojnim sadržajima, inspirativnim ambijentom i pogledom na grad Sarajevo.

Budući da je Trebević, između ostalog, poznat i kao vazdušna banja grada, iz IT kompanije Symphony odlučili su sadnjom novih sadnica stabala pokazati zahvalnost i vratiti planini za sve ono što im svakodnevno pruža. Tim povodom su se uposlenici sarajevskog tehnološkog centra okupili u nedjelju i posadili preko 450 sadnica smreke kao poklon Trebeviću i svakom uposleniku Symphony centara iz Sarajeva, Beograda, Novog Sada, Skoplja i Niša.

Sarajevo je tokom zimskih dana često među najzagađenijim gradovima u svijetu. Iako su potrebne brojne mjere kako bi se problem riješio, jedna od mogućih mjera je i povećanje količine zelenih površina i flore koja će doprinijeti boljem životnom okruženju svih nas. Iz kompanije Symphony su izjavili da su reakcije i angažiranost uposlenika premašili sva očekivanja te je veliki odziv tokom pošumljavanja najbolji pokazatelj važnosti ovakvih i sličnih aktivnosti u budućnosti.

Iz kompanije poručuju kako je ovo jedna od mnogobrojnih programa i akcija koje planiraju realizirati na Trebeviću kako bi poboljšali svoju okolinu i očuvali dragocjene prirodne resurse. Ističu kako je akcija pošumljavanja još jedna od Change that Matters inicijativa koje je kompanija pokrenula početkom 2020. godine osluškujući potrebe svojih uposlenika da naprave pozitivne promjene u društvu. U okviru pomenute inicijative, kompanija Symphony je Trebeviću poklonila šumu koja će ostati svim budućim generacijama i rasti zajedno sa njima te poslala snažnu poruku o važnosti prirodnih resursa u BiH.